BEMSAŞ BİRLİK EĞİTİM MERKEZİ VE SAAT ÖZEL EĞİTİM REHABİLİTASYON SPOR SAĞLIK DANIŞMANLIK REHBERLİK TEMİZLİK TURİZM TAŞIMACILIK ve ORGANİZASYON HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ

BÖLÜM I
GENEL HÜKÜMLER
KURULUŞ
Madde 1

Aşağıdaki adları, soyadları, unvanları, yerleşim yerleri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir Anonim Şirket kurulmuş bulunmaktadır.

1. YAVUZ TANSEL DEMİROK
2. AHMET COŞKUN
3. SEVDA GÜNDOĞMUŞ
4. HALİL DEMİROK
5. NERİMAN CEREN İLHAN
6. ERTUĞRUL SANCAR

ŞİRKETİN ÜNVANI
Madde 2

Şirketin ünvanı BEMSAŞ BİRLİK EĞİTİM MERKEZİ VE SAAT ÖZEL EĞİTİM REHABİLİTASYON SPOR SAĞLIK DANIŞMANLIK REHBERLİK TEMİZLİK TURİZM TAŞIMACILIK VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ dir.

AMAÇ ve KONU
Madde 3

Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır:
3.1. Eğitim;
3.1.1. Eğitim ve öğretim hizmetleri konusunda Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarının izin verdiği her seviyede gündüzlü veya yataklı kreş, ana okulu, ilköğretim, ortaöğretim, lise, yüksek okul, üniversite ve yurtlar açmak, işletmek, kiralamak veya kiraya vermek.
3.1.2. Özel eğitim ve öğretim kurumları açmak, işletmek, kiralamak ve kiraya vermek.
3.1.3. kanunların izin verdiği kurs ve etüt merkezleri niteliği taşıyan her seviyede lise ve fakültelere hazırlık kursları, yabancı dil kursları açmak, işletmek, kiralamak veya kiraya vermek.
3.1.4. Çeşitli mesleki alanlarda beceri kazandırmak maksadıyla sanat ve mesleğe yönelik (bilgisayar, daktilo, muhasebe, modelistlik, stilistlik, moda tasarım, ebru vb.) eğitim ve öğretim vermek, özel kurs açmak ve işletmek.
3.1.5. Şirket yurt içinde sürücü belgesi vermek amacıyla sürücü kursları açabilir, işletebilir.
3.1.6. Eğitim ve öğretim amaçlı her türlü laboratuar kurmak, araç ve gereç, doküman ve laboratuar malzemelerinin alımı, satımı, ithal ve ihracını yapmak.
3.1.7. Açık öğretime takviye ve etüt merkezleri açmak ve işletmek.
3.1.8. Türk dili veya yabancı dil eğitimi yapan özel okul açmak ve işletmek.
3.1.9. Şirket maksat ve mevzuun gerçekleştirilebilmesi için her türlü basım ve yayın işleri yapmak. Şirket maksat ve mevzuun gerçekleştirebilmesi için eğitim ve öğretim yayınları ile gazete, kitap, dergi ve benzeri yayınların dağıtımı işlerini yapmak.
3.1.10 Resmi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yaparak halk eğitimine yönelik olarak konferans seminer panel sempozyum ve kurs düzenlemek. Şirketin konusuyla ilgili Yurtiçinde ve yurtdışında şubeler açarak, kişilere yönelik özel eğitim vermek kurslar açmak, eğitim vermek ve seminer düzenlemek.

3.2. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon;
3.2.1. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi açmak ve işletmek. Bu alanda görme engelli bireylere, işitme engelli bireylere, zihinsel engelli bireylere, dil ve konuşma güçlüğü bulunan bireylere, bedensel engelli bireylere, yaygın gelişimsel bozukluğu bulunan bireylere, özel öğrenme güçlüğü bulunan bireylere vb. destek eğitimleri vermek; ve mevzuatta belirtilen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilebilecek destek eğitimleri vermek.
3.2.2. Engelliler için eğitim ve sağlık hizmetleri vermek, tesisler kurmak ve işletmeciliğini yapmak.
3.2.3. Özel eğitim kurumu açmak ve işletmeciliğini yapmak.
3.2.4. Her nevi engelli araç ve gereçlerin alım satım ithalat ve ihracatını yapmak.
3.2.5. Ülkemizin eğitim bakımından daha üst bir düzeye erişmesini temin amacı ile ve yine bu konuda uğraş veren resmi teşekküllere yardımcı olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izin alınmak kayıt ve şartı ile her türlü eğitim kademesine cevap verebilecek özel eğitime yönelik okullar, rehabilitasyon merkezleri, özel kurslar açmak, işletmek ve bu okullarda öğretim görecek öğrencileri bilimsel metotlarla en iyi şekilde eğitmek.
3.2.6. Özel eğitim okulları, özel eğitim anaokulları, özel eğitim ilkokulu, ortaokulu, lisesi, özel eğitim uygulama merkezi veya okulları, özel eğitim mesleki eğitim merkezi veya okulları, özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulları kurmak ve işletmeciliğini yapmak.
3.2.7 Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili yürürlükteki mevzuatlara uygun fiziki şartları sağlamak ve bu kapsamda özel eğitim ve rehabilitasyon ihtiyacı olan bireylere kaliteli eğitim olanağı sunmak, gerektiğinde bahsi geçen bireylerin kendisi ve/veya aileleri için ön hazırlık programları uygulamak, anlamlı ve amaçlı aktiviteler yapmak, günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirerek veya aktiviteyi ya da çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenlemek, bire bir kişilerle, gruplarla veya topluluklarla iş birliği içinde çalışmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla donatılan sosyal davranışsal, psikolojik, psikososyal veya ergoterapi bilimi temelinde destekleyici eğitim vermek.
3.2.8. Engellilere yönelik yaz okulları, spor okulları açmak, uluslar arası yerli ve yabancı kuruluşlarla veya sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak; her türlü eğitim kursları düzenlemek.
3.2.9. Bu alanda her türlü eğitim araç ve gereçlerin alım satımını, ithalat ve ihracatını yapmak. Kitap kırtasiye gazete dergi ve her türlü neşriyatın basım, alım satımını ithalat ve ihracatını yapmak.

3.3. Spor;
3.3.1. Yüzme havuzu, hamam, sauna, su sporları, kış sporları, doğa sporları, açık ve kapalı spor salonları, rafting,su kayağı,yüzme ve bu alandaki diğer dağ ve su sporlarına yönelik faaliyetler ve bu faaliyetler için gerekli tesis ve işletmeleri kiralayabilir, kiraya verebilir, devir alabilir, devir edebilir, inşa edebilir veya satın alabilir, satabilir, işletebilir.
3.3.2. Her türlü doğa, su altı ve su üstü sporları ile ilgili faaliyetlerde bulunmak, su altı dalış ve su üstü sporlarla ilgili olarak araç ve gereçler almak, bunların gerektirdiği her türlü alet ve edevatın kullanımı ve bununla ilgili malzemelerin alımı-satımını yapmak, ithalatını ve ihracatını yapmak.
3.3.3. Her türlü spor ve sporcu sağlığına yönelik hizmet vermek bununla ilgili araç ve gereçlerin, ihracatını ve ithalini yapmak.
3.3.4. Her türlü spor malzemeleri alım satımı ve ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak.
3.3.5. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, hentbol, güreş, boks, tenis, golf, yüzme, kros, buz pateni, atletizm, satranç, body building, fitness vb. spor branşına yönelik spor salonları ve tesisleri açmak, işletmek, kiralamak veya kiraya vermek.

3.4. Sağlık;
3.4.1. Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu hükümlerince, bu kanunla ilgili yönetmelikler çerçevesinde konu ile ilgili mevcut kanunlar çerçevesinde gerekli izinler alınarak, özel sağlık kuruluşları kurabilir, hastane, poliklinik, muayenehane, tıp merkezi, tıbbi laboratuvar, tahlil kurumları açabilir, sağlık hizmetleri verebilir.
3.4.2. İlgili kuruluşlardan izin alarak her türlü ilk yardım kursları, sağlık tesisleri, sağlık kabinleri, doğum evleri, protez tedavi merkezleri,hastaneler, sağlık klinikleri, muayenehaneler, özel sağlık yurtları, özel chek-up merkezleri, bunları destekleyici ve ilave tesis olarak tıbbi tahlil laboratuarları, röntgen ve kan merkezi gibi insan sağlığını ilgilendiren her çeşit yardımcı tesisi kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek, devir etmek, satın almak ve satmak.
3.4.3. Özel Sağlık ve Eğitim tesisleri kurmak ve işletmek.
3.4.4. Genel amaçlı fizik tedavi ve rehabilitasyon ile ilgili poliklinik ve klinik kurmak, kurdurmak ve işletmek.
3.4.5. Bölüm bölüm veya tam teşekküllü özel hastane kurmak ve işletmek.
3.4.6. Her türlü sağlık ve eğitim gereçleri alım ve satımı yapmak.
3.4.7. İnsan sağlığına hizmet edecek hastane bünyesinde olmak üzere tanı ve tedavi merkezleri, fizyoterapi, rehabilitasyon üniteleri açmak, kurmak ve işletmek.
3.4.8. Tomografi, bilgisayarlı tomografi ve sintigrafi çekmek, kemik yoğunluğu ölçmek, momografi yapmak, bilumum röntgen grafikleri, MR, eko çekmek, ultrasonografi ve doppler yapmak, manyetik rezonans görüntüleme yapmak, bilumum endoskopi yapmak, radyoaktif maddeler ve malzemelerle ilgili resmi kuruluşlardan gerekli izin almak kaydıyla her türlü tıbbi teşhis, tetkik ve tahlil yapmak.
3.4.9 Fizik tedavi, onkoloji, hemodiyaliz ve tıbbi rehabilitasyon üniteleri tesislerini kurmak, işletmek.
3.4.10. Göz sağlığı hizmetleri ile ilgili olarak muayenehaneler, klinikler,hastaneler, açmak, işletmek.
3.4.11. Ağız ve diş sağlığı konusunda sağlık merkezleri, muayenehaneler, laboratuarlar açmak.
3.4.12. Aile hekimliği hizmetleri vermek.
3.4.13. Özel ve resmi kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yaparak bu kuruluşlardan personeline, otellerde konaklayan yerli ve yabancı şahıslara her türlü eğitim ve ilk yardım eğitimini, sağlık hizmetlerini vermek, konusu ile ilgili danışmanlık yapmak ve organizasyonlar düzenlemek.
3.4.14. İnsanların ve hastalıkların teşhis, tedavi ve tedavi sonrası bakımları ile rehabilitasyon sağlayıcı hizmetleri yapmak. İlk yardım ve koruyucu hekimlik amacına yönelik her türlü hizmeti vermek, bu amaçla muayenehaneler, klinikler açmak.
3.4.15. Muayenehane, laboratuar, teşhis, tedavi, ameliyat ve ameliyat sonrası bakım ve takip gibi hizmetler ile ilk yardım eğitimi için gerekli her türlü alet, makine, bilgisayar almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, ithalat ve ihracatını yapmak, ayrıca amacına ulaşmak için her türlü motorlu ve motorsuz araçları, bina, arsa, emtia, alet, giyecek, yiyecek, tıbbi sarf malzemelerini kiralamak, almak, satmak, ithalat ve ihracatını yapmak.
3.4.16. Şirketin amacını gerçekleştirmek için her türlü tıbbi ve teknolojik gelişmeyi yakından izlemek, yeni teknolojiler geliştirmek bu amaçla ilgili yurt içi ve yurt dışı araştırmalara, konferanslara katılmak. Konusu ile ilgili bilimsel kurum ve kuruluşlarla ve kişilerle bağlantı kurmak ve çalışan personelin eğitilmesini sağlamak.
3.4.17. Amaç ve konusuna giren yatırımların gerçekleştirilmesi ve gerekirse verilecek hizmetlerle ilgili bilimsel çalışmalar eğitim organizasyonları, kişi ve kurumlara her türlü eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermek.
3.4.18. Yurt içinde ve yurt dışında kan ürünleri, ilaç, organ, hasta ve yaralı taşıması yapmak, bu amaçla her türlü kara, hava ve deniz taşıma araçlarını, ambulans, helikopter, uçak ve donanımlarını almak, satmak, kiralamak, ithalat ve ihracatını yapmak.

3.5. Danışmanlık ve Rehberlik;
3.5.1. Şirket; Tüm sektörlerdeki tüzel ve gerçek kişilere, işletmelere, kurum ve resmi kuruluşlara bünyesindeki veya sözleşmeli uzmanlar yardımı ile kalite ve yönetim sistemleri, genel yönetim, kurumsal ve bireysel gelişim eğitimleri konularında işletme ve kurumlara yönelik veya açık eğitimleri planlamak ve gerçekleştirmek.
3.5.2. Kalite ve Yönetim Sitemleri; ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenlik Sistemi, ISO 13485 Tıbbi Cihazlar için Kalite Yönetim Sistemi, ISO 17025 Laboratuar Akreditasyonu, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi, ISO16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, SA 8000 Sosyal Sorumluluk, AQAP, EUROGAP, EFQM, CE İşareti konularında danışmanlık yapmak ve sistem kurmak.
3.5.3. Genel Yönetim Danışmanlığı; Girişimcilik, stratejik planlama, stratejik yönetim, etkin kaynak kullanımı, yatırım planlama, iş planı, temel işletmecilik, yeniden yapılanma, kurumsal yönetim, kurumsallaşma, kurum kültürü oluşturma, insan kaynakları yönetimi, kariyer yönetimi, performans yönetim sistemi, ücret yönetim sistemi, muhasebe sistemi, finans, bütçe ve nakit akış sistemi, maliyet muhasebesi, verimlilik yönetimi, satın alma, pazarlama ve satış yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, proje yönetimi, israf yönetimi, 5S yönetimi, altı sığma, güvenlik yönetimi, SWOT(GZFT) analizi, dış ticaret konularında danışmanlık yapmak.
3.5.4. AB Proje Yönetimi; AB proje teklifi hazırlama, inceleme, proje yönetimi, hibe, fon ve kredi sağlama konularında danışmanlık yapmak, AB Üyesi ülkelerle ortak projelere katılımcı olarak çalışmaları yürütmek, gerektiğinde bu projelere koordinatörlük yapmak.
3.5.5. Endüstriyel psikoloji ve kişisel gelişim danışmanlığı; İşletmelerde çalışan insan ve iş uyumluluğu konularında çalışmalar yapmak. Liderlik, iletişim, özgüven, kaygı, stres yönetimi, motivasyon, nlp, koçluk, konsantrasyon, kişisel gelişim ve değişim, çoklu zeka, duygusal zeka, mesleki gelişim, kariyer planlama konularında bireylerin kişisel gelişimlerini sağlamak.
3.5.6. Tüm sektörlerdeki tüzel ve gerçek kişilere, işletmelere, kurum ve resmi kuruluşlara bünyesindeki veya sözleşmeli uzmanlar ile kurum iç denetim ve risk değerlendirme faaliyetlerini yürütmek ve raporlamak.
3.5.7. Bireylere ve kurumlara yönelik eğitim danışmanlığı hizmetlerini üretmek, geliştirmek ve sunmak.
3.5.8. Kişilerin liderlik veya yöneticilik özelliklerini, becerilerini geliştirmeye yönelik, belli bir amacı hedefleyerek daha etkili sonuçlara ulaşmasını sağlamak için koçluk adı altında çalışmalarda bulunmak.
3.5.9. Çocuk, ergen veya yetişkin insanın fiziksel, ruhsal anlamda gelişmesine, yeni bir düşünce, davranış ve beceriye sahip olmasına, koyduğu hedeflere ve kişiliğine uygun stratejilerle ulaşmasına yardımcı olmak.
3.5.10. Kişi ve/veya kurumlara özel rehberlik hizmetleri vermek, performans gelişmesine yardımcı olmak, yeterlilikleri ölçüsünde amaçlarına ulaşmalarını sağlamak.
3.5.11. Kişi ve/veya kurumların amaçlarına ulaşabilmeleri için, bilinç düzeylerinin artmasını sağlamak, böylece hedefe varmayı temin etmek.
3.5.12. Çocuklara, ergenlere, ailelere, insanlar arası sosyal her türlü ilişkilerde (evlilik, patron-eleman vs.), şirketlerde ve kurumlarda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek.
3.5.13. Eğitim, özel eğitim, rehabilitasyon vb. kurumlarda veya kendi bünyesinde eğitim kalitesini artırmaya yönelik ön hazırlık programları uygulamak, anlamlı ve amaçlı aktiviteler yapmak, günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirmek bire bir kişilerle, gruplarla veya topluluklarla iş birliği içinde çalışmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla donatılan sosyal davranışsal, psikolojik, psikososyal veya ergoterapi bilimi temelinde destekleyici eğitimsel rehberlik ve danışmanlık yapmak.
3.5.14. Danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilmesinde amaçlara ulaşabilmek için drama tiyatro, dans, kişilik gelişimi sağlayan (NLP) sertifika programları uygulamak, doğum günü organizasyonları yapmak, seminerler düzenlemek, kış ve yaz kampları uygulamaları yapmak, gösteriler düzenlemek, fizik, ergoterapi rehberlik eğitimi vermek, danışma hatları tesis etmek, ailelere danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek.
3.5.15. Anlatım, tartışma, grup çalışması, yaşayarak öğrenme, ödev, interaktif ortamda diyalog zemini oluşturarak katılımcıların paylaşan bilgilerin yaşamlarındaki karşılıklarını keşfetmelerine zemin hazırlamak, gerektiğinde veri tabanı oluşturacak şekilde anketler yapmak.
3.5.16. Bireysel ve kurumsal anlamda iş ve sosyal yaşamında başarılı olmak ve kendini geliştirmek isteyenlere hizmet vermek.
3.5.17. Danışmanlık ve rehberlik hizmeti almak isteyenlerin bir bütün olarak profesyonel yaşamlarında bireysel ve kurumsal hedeflere ulaşabilmelerini, iş ve yönetim kalitelerini arttırabilmeleri ve davranışlarını istenilen sonuçlar doğrultusunda yeniden düzenlemelerine destek olmak ve bu amaç için çalışmak.
3.5.18. Dinamik okuma, dinamik hafıza, güzel konuşma ve hitabet sanatı, anlam dışı iletişim, karar verme, zaman yönetimi, ilişki yönetimi, NLP ile motivasyon ve pozitif düşünce, işletmelerde stres yönetimi, kariyer planlaması ve etkili danışmanlık ve rehberlik konularında çalışmalar yapmak.

3.6. Temizlik;
3.6.1. Her türlü temizlik maddeleri ve malzemelerinin, sıvı, toz ve takı deterjan çeşitleri konsantre deterjan, sıvı sabun, sabun, yumuşatıcı ve benzeri, petro-kimya ürünlerin, evsel ve sınai gazların üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
3.6.2. Şirket konusu ile ilgili her türlü hammadde, mamul, yarı mamul üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
3.6.3. Konusu hakkında okulların, hastanelerin, elçiliklerin, konsoloslukların, bankaların vb. kamu kurum ve kuruluşların ve benzeri özel sektör faaliyet gösteren kuruluşlara temizlik hizmetleri taahhüt etmek, temizlik faaliyetlerini yurt içi ve dışında yapmak, yaptırmak ve organizasyonunu sağlamak.

3.7. Turizm ve Taşımacılık;
3.7.1 Yurt içerisinde ve yurt dışında tüm turizm hizmet ve faaliyetlerini yapabilmek, konusu ile ilgili halkla ilişkiler konu ve konularında faaliyetler gösterebilmek. Bu amaçlar çerçevesinde tur, konaklama, irtibat, konferanslar düzenlemek ve diğer hizmetlerini yerine getirmek.
3.7.2. Yurt içerisinde ve yurt dışında seyahat düzenlemek. Seyahat acentelikleri kurmak, acenteliklerin şube, temsilcilikleri ve ajanslıklarını açmak ve çalıştırmak, bu hususta yurt içi ve yurt dışı firmalar ile anlaşmalar düzenlemek, teminatlar vermek ve almak, ortaklıklar kurmak, seyahat acentelikleri irtibat büroları kurmak, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli kanuni izinleri ve belgeleri almak.
3.7.3. Şirket yetkili makamlardan izin almak şartı ile yurt içi ve yurt dışı hac umre, yılbaşı, bayram, milli maç, tarihi ve turistik seyahat turları, günü birlik seyahat turları düzenler, diğer tur firmaları ve operatörler ile işbirliği yapar birlikte taahhüt işleri alabilirler.
3.7.4. Şirket turizme hizmet amaç ile restoranlar, eğlence yerleri, otel , motel, kamping, pansiyon, tatil köyü, dinlenme evleri, apart otel, termal tesis ve bunlar gibi konaklama tesisleri açmak, işletmek, turizm işletmecilikleri yapmak, her tipte mesire yerlerinin işletmeciliğini yapmak, tüm turizm işletmelerini kurmak, açmak. Bu amaçlara uygun olarak proje etüt, fizibilite çalışmaları yapmak, kamu arazisi ve gayri menkul tahsisi yaptırmak, kiralamak, intifa ve irtifak hakkı elde etmek.
3.7.5. Turizm sektörünün ihtiyaç duyacağı her türlü mal ve hizmetleri iç ve dış piyasadan tedarik etmek, her türlü tefriş ve dekorasyon işlerini taahhüt ve yerine getirmek.
3.7.6. Yurt içerisinde ve yurt dışında kara, deniz, hava taşıtları ve oto kiralama ile yat işletmecilikleri ve çekyatlar işletmek, çalıştırmak, bu araçlara gıda maddeleri, su , yakıt ve donanım ihtiyaç maddelerini ve servis hizmetlerini karşılamak. Bu hizmetleri ifa etmek için gerekli servisleri kurmak ve gerekli personeli istihdam etmek, ortaklıklar kurmak veya kurulu ortaklıklara iştirak etmek.
3.7.7. Her türlü otobüs, kamyon, kamyonet, otomobil, minibüs, midibüs, treyler, çekici, motosiklet, şehir içi minibüs ile taşımacılık, tır gibi, kara araçları ile şehir içi, yurt içi ve yurt dışı eşya ve yolcu taşımacılığını yapmak, işletmek, işlettirmek, kiralamak, kiraya vermek.
3.7.8. Kara, deniz, hava araçları ile ilgili servisler vermek, bunların kumanyalarını, sularını, akaryakıtlarını yedek parçalarını, aksesuar ve lastiklerinin tamir bakımını, donanım ihtiyaçlarını temin etmek.
3.7.9. Yurt içinde ve dışında her nevi kara nakil vasıtaları ile yük ve eşya taşımacılığı, nakliye komisyonculuğu ve acenteliği yapmak.
3.7.10. Kara yoluyla kamu ve özel kuruluşların personel, işçi, öğrenci, yolcu ve her türlü mal taşımacılığı ve benzeri hizmet alanında, şehir içi, şehirler arası otobüs, servis ve nakliye işletmeciliği yapabilir. Konusu ile ilgili araç, gereç, nakil vasıtaları alabilir, işletebilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, komisyonculuğunu yapabilir.

3.8. Organizasyon;
3.8.1. Ulusal ve uluslar arası sanatsal organizasyonlar düzenlemek, bu alanlarda etkinliklerde bulunmak, resim, heykel, seramik, fotoğraf film, grafik, müzik ve el sanatları ile sanatsal ve bilimsel kapsamlı faaliyet ve organizasyonlar düzenlemek.
3.8.2. Turistik tesislerde şov programları, animasyon, organizasyonlar ve eğlence programları düzenlemek, programlar sunmak.
3.8.3. Her türlü tanıtım hizmetleri, halkla ilişkiler faaliyetleri, turistik tesislerde şov programları, animasyon, organizasyonlar ve eğlence programları düzenlemek, programlar sunmak.
3.8.4. Her türlü animasyon hizmeti vermek, eğitimsel ve öğretime yönelik sosyal yarışmalar, organizasyonlar yapmak.
3.8.5 Her nevi sağlık kuruluşu, mağaza, restoran veya ören yeri tesisleri gibi işletmelerin tanıtımını sağlayarak, komisyon anlaşmaları yapmak. Yerli ve yabancı halka arzını sağlamak veya üçüncü şahıslarca tanıtımı ve pazarlamasını sağlamak.
3.8.6. Çeşitli tiyatro, seminer, kongre, her türlü iş ve sektör gruplarının ticari eğitim, sempozyum, toplantı, sergi, açılış, kokteyl, davet, parti, kutlama, yarışma, düğün, konser, resital, açılış organize etmek ve tertiplemek, gerekli olan her türlü tanıtım ve reklam işlerini yapmak veya yaptırmak. Konusuyla ilgili olarak, kokteyl, düğün, açılış animasyon ve eğlence organizasyonlarında şirket kendi dekorasyon işlerini yapmak.
3.8.7. Fuar standları, pano, basılı malzeme, tabela, afiş, pankart, katalog, hediyelik eşya ve promosyon ürünleri tasarımı, üretimi yapmak veya bunları fason olarak yaptırmak, nihayetinde kiralamak veya satmak, ithalat ve ihracatını yapmak.
3.8.8. Yerli veya yabancı gerçek şahıs, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine konusu ile ilgili sekreterya, halkla ve basınla ilişkiler, reklam, iç organizasyon, eğitim, yayın ve yeni projelerin ortaya çıkarılması alanlarında icra edecekleri faaliyetleri yürütmek veya bu konularda danışmanlık vermek.
3.8.9. Her sektörden kurum ve kuruluşlara yönelik olarak kurumsal kimlik oluşturma ve yenileme, marka konumlandırma, marka yenileme, araştırma, marka ve rakip analizleri, medya ortamı analizi, entegre iletişim stratejisi ve planı oluşturmak.
3.8.10. Ulusal ve uluslararası düzeyde, her sektörden kurum, kuruluş ve firmalara yönelik her türlü pazarlama ve reklam kampanyaları ile pazar araştırması ve sponsorluk faaliyetlerini tasarlamak, geliştirmek, uygulamak, anahtar teslimi yada bir bölümünü yapılacak sözleşmeler çerçevesinde gerçekleştirmek üzere projeler üstlenmek, dağıtmak, pazarlamak, satmak, kiralamak, kurulumunu yapmak, işletmek, yenilemek, ithal ve ihraç etmek.

Şirketin Yukarıdaki Amaçlarını Gerçekleştirmek İçin Konusu İle İlgili Olarak
1- Gerekli makine ve teçhizat ve araçları satın alabilir, satabilir Gayri menkuller satın alabilir,inşa edebilir veya kiralayabilir,kiraya verebilir,şirket üzerine kayıtlı gayrimenkul ve menkulleri satabilir;

2- Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını , kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri , alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi , alınması , ticari işletme rehini akdedilmesi;

3- Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların , ihtira hakları ve beratlarının , ruhsatnamelerin , ustalık haklarının , ticaret unvanlarının , brövelerin alınması , satılması, kiraya alınması, kiraya verilmesi;

4- Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunulması mevcut ticari işletmelere iştirak edilmesi;

5- Menkul ve gayrimenkul malları teminat olarak rehin verebilir ve alabilir,alınan rehin kararlarını kaldırabilir,intifa hakkı verebilir ve alabilir;

6- Patent, ihtira beratı ve marka gibi hakları iktisap edebilir,bu hakları kendi adına tescil ettirebilir, bu nevi hakları icabında devir alabilir,kiralayabilir,üçüncü şahısların istifadelerine sunabilir;

7- Şirketin iktisadi ve teknik maksat ve konunun icap ettirdiği bilcümle ticari ve sınai işlerin tahakkuku için yerli ve yabancı hukuki ve hükmi şahıslarla mevzuat çerçevesinde süreli veya süresiz her nevi ortaklıklar tesis edebilir;

8- Şirket konuları ile ilgili olarak Türkiye dahilinde Distribütörlük, mümessillik alabilir, kurulmuş ortaklıklara iştirak edebilir, aynı mevzu ile iştigal eden ortaklıkların hisse ve intifa senetlerini aracılık yapmamak kaydıyla satın alabilir, bu şekilde iktisap edilmiş esham ve tahvilatı tekrar satabilir, Gerektiğinde her türlü kefalet altına girebilir;

9- Resmi daire ve teşekküller ile hakiki ve hükmi şahısların açacağı her türlü ihalelere iştirak etmek, taahhütlerde bulunmak. Taahhütleri bizzat yerine getirmek veya başka hakiki ve hükmi şahıslara devretmek suretiyle yerine getirmek, getirtmek;

10- Faaliyet konuları ile ilgili olarak kurulmuş bulunan şirketlere iştirak etmek, kurulu bulunan şirketlerin paylarını tamamen yada kısmen satın almak bu amaçla elinde bulundurduğu payları aracılık yapmamak şartıyla satmak. Şirketin ele aldığı konular ile ilgili gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişimlerde bulunmak gerektiğinde ortaklık kurmak, ticari ve sanayi işletmelere katılmak,her nevi gayrimenkul malların şirket veya başkası namına alımı satımı ve pazarlaması ile ilgili iştigal etmek, alacaklarının temini için ipotek ve diğer rehin ve teminatları almak. Şirketin kendi borçları için her türlü ayni, nakdi teminat vermek, iç ve dış piyasalardan kısa, orta ve uzun vadeli istir azlar akdetmek, aval ve kefalet kredileri temin etmek,şirketin gayri menkulleri bu amaçla gerektiği kadar terhin etmek. Amaç ve konusu il ilgili her türlü gayri menkuller üzerinde şirket lehine her türlü ipotek, tesis ve tescil etmek veya bunlar üzerinde her türlü hakları iktisap etmek. Şirketin amaçlarının gerçekleştirilmesine yönelik mali ticari, sınai ve idari tasarruf ve çalışmalarda bulunmak. Her türlü marka, patent, ihtira beratı ustalık, know-how ve diğer sınai mülkiyet haklarını iktisap etmek, devir ve feragat etmek ve bunlar üzerinde lisans anlaşmaları yapmak.

11- Devlet, kamu,özel kurum ve kuruluşların mal ve hizmet ihalesine girmek, aldığı ihaleleri başkasına devretmek, satmak veya kiraya vermek, pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak. Bu Konularla ilgili her türlü taahhütlerde bulunmak Amaç ve konuların gerçekleşmesini sağlamak için iç ve dış krediler temin etmek, her nevi teşfik tedbirlerinden faydalanmak.

Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride Şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde Yönetim Kurulu’nun teklifi üzerine keyfiyet Genel Kurul’un onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan sonra Şirket bu işleri de yapabilecektir.

ŞİRKETİN MERKEZİ
Madde 4

Şirketin merkezi ANKARAili KEÇİÖREN ilçesidir. Adresi, TEPEBAŞI MAHALLESİ ÇAYCUMA CAD. NO: 7/1 KEÇİÖREN/ANKARA'dır.

Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır. Şirket Yönetim Kurulu Şirket Ortaklarının en az 1/2 sine karşılık gelen yazılı teklifi ile yetkili mercilere bilgi vermek ve gereken izinleri almak kaydı ile yurt içinde ve yurt dışında, yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca şubeler açabilir, bürolar, muhabirlikler ve temsilcilikler tesis edebilir.

ŞİRKETİN SÜRESİ
Madde 5

Şirketin süresi, kuruluşundan itibaren sınırsız'dır.

BÖLÜM II
ŞİRKET SERMAYESİ
SERMAYE
Madde 6

Şirketin Sermayesi beheri 0,01 Türk Lirası  değerinde 2.400.000 adet paya ayrılmış 240.000,00 Tük Lirası değerindedir. Bu payların tamamı nama yazılıdır. Ortaklar daha önceki 100.000,00-TL tutarında ki  sermayenin tamamını ödemişlerdir. Bu defa artırılan 140.000,00-TL. tutarındaki  sermayenin 63.880,41-TL si Ortakların şirketten olan alacaklarından karşılanmıştır.  Bu Tutar Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odasına 13685 sicil numarası ile kayıtlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Deniz UÇAR tarafından 15.04.2022 tarihli 2022/1 sayılı raporu ile tespit edilmiştir. Kalan 76.119,59-TL tutarın 56.415,35-TL ‘sinin tescil tarihinden önce peşin kalan 19.704,24-TL’si ise muvazaadan ayrı olarak nakit olarak taahhüt edilmiş ¼ tescil tarihinden önce kalanı ise en geç yirmi dört ay içinde ödenecektir.

Hisse senetleri muhtelif küpürler halinde bastırılabilir. Sermayenin tamamı ödenmedikçe hamiline yazılı hisse senedi çıkarılamaz. Hisse senetleri nama yazılıdır.

(Değişik : Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 31.05.2022/10588 - Altındağ 8.Nt.18.04.2022/06958 - 15.04.2022 tarihli Genel Kurulu)

SERMAYENİN ARTIRILMASI
Madde 7

Şirket sermayesinin artırılıp veya azaltılması için şirketin esas sermayesinin en az % 60'ını temsil eden pay sahiplerinin veya onların temsilciliklerinin olumlu oy vermeleri şarttır.

SERMAYE ORTAKLARININ HİSSE SATIŞI
Madde 8

Şirket pay sahipleri hisselerini satmak veya devretmek istediklerinde bunu yazılı olarak yönetim kuruluna bildirir. Yönetim Kurulu hisse satışı veya devrinin esas sözleşme hükümlerine uygunluğu yönünden kabulüne veya reddine karar alarak 15 iş günü içerisinde hisselerini satmak veya devretmek isteyen ortağa yazılı olarak bildirir.

hisselerinin satışı veya devrine yönelik;

(1)   Şirket eğitim faaliyetlerini yürüttüğü sürece hisse devralmak isteyen kişi veya kurum 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 4’üncü maddesine aykırı bir durumunun olmadığını şirkete beyan etmek zorundadır.

(2)   Hisse satışı veya devri Genel Kurulun sermayenin en az %51’sini oluşturan payların sahiplerinin veya temsilcilerinin olumlu oylarıyla yapılır.

(3)   Birinci bentteki şartların sağlanması, devralanın ödeme yeterliliğine sahip ve şirketçe istenen teminatı vermesi durumunda pay sahipleri Genel Kurul kararı ve diğer pay sahiplerinin onayı olmaksızın eşlerine ve/veya çocuklarına hisse devri yapabilir.

(4)   Hisse satış veya devrine diğer pay sahiplerinin tamamının süresi içerisinde noterden yazılı ve iadeli taahhütlü olarak Yönetim Kuruluna verecekleri onay olması durumunda Genel Kurul kararı olmaksızın Yönetim Kurulu kararı yeterlidir. Ancak aşağıdaki durumlarda Genel Kurul kararı esastır.

(5)   Son yıllık bilançoda 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 192’inci maddesinde tanımlanan öz sermaye (aktif toplamı ile borçlar arasındaki fark), sermayenin % 75’nin altındaysa Hisse satışı veya devri Genel Kurulun sermayenin en az %60’ını oluşturan payların sahiplerinin veya temsilcilerinin olumlu oylarıyla yapılır.

(6)   Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı durumda Genel Kurulun sermayenin en az %75’ini oluşturan payların sahiplerinin veya temsilcilerinin olumlu oyuyla hisse satışı veya devri gerçekleşir. Bu şekilde hisse paylarını satacak veya devredecek pay sahibinin ödenememiş sermaye borcunun ve şirkete yönelik diğer borçlarının olmaması gerekir.

(7)   Son yıllık bilançoda öz sermayenin sıfırın altında olması veya Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı durumda Genel Kurulun şirket mali yapısına yönelik karar almadığı sürece hisse satışı veya devri yapılamaz.

(8)   Hisse satış veya devrine yönelik esas sözleşmede hüküm altına alınmış işlemlere yönelik giderler hisse satış veya devrini yapmak isteyen ortak tarafından karşılanır.

(9)   Hisse satışı veya devri işlemlerinde ödenen masrafların eksik olması durumunda Genel Kurul onayından önce eksik kalan ödeme Yönetim Kurulunun belirlediği şirket hesabına yapılır. Yapılan ödemeler Genel Kurul kararından sonra halen eksik ise ödenmemiş kalan kısım hisselerini satmak veya devretmek isteyen pay sahibine veya satış veya devir gerçekleşmiş ise yeni pay sahibine borç yazılır ve günlük yasal gecikme zammı ile her yıl sonunda yeniden değerlendirme oranında artış uygulanır.

Pay sahiplerinin hisselerini satmak veya devretme talebinin esas sözleşme hükümlerine uygun olması durumunda sekizinci bentteki masraflar, kararın ve masrafların kendilerine tebliğ tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde Yönetim Kurulunun bildirdiği şirket hesabına yatırırlar. Masrafların ödenmesini takiben esas sözleşme hükümlerine uygunluk ve hisse satış veya devrinin duyuru kararı Yönetim Kurulu tarafından ilan yolu ile tüm pay sahiplerine bildirilir. Kanunun ön gördüğü yere yapılan ilan ayrıca Pay defterinde yazılı pay sahipleriyle önceden şirkete pay senedi veya pay sahipliğini ispatlayıcı belge vererek adreslerini bildiren pay sahiplerine, ilanın çıktığı veya çıkacağı gazeteler, iadeli taahhütlü mektupla bildirilir. İlandan en geç 30 gün sonrasına kadar diğer pay sahiplerinden ve/veya sermaye ortakları dışında yapılacak teklifler, yazılı olarak Yönetim Kuruluna yapılır. Yönetim Kurulu hisselerini devredecek pay sahibine tüm alım taleplerini, devre konu pay senetlerinin başvurma anındaki gerçek değerini ve gerçek değerin %10 fazlasına kadar olan en iyi üç alım talebini iadeli taahhütlü mektupla yazılı olarak bildirir. Paylarını satmak veya devretmek isteyen pay sahibi alım taleplerinin kendisine iletilmesini takip eden 15 gün içinde öncelikli alım hakkı Sermaye Ortaklarının olmak suretiyle istediği pay ve oranda satış veya devir yapmak istediği kişi, kişiler, kurum veya kurumları Yönetim Kuruluna bildirir. Bildirimin Yönetim Kuruluna yapılmasını takiben Genel Kurul toplantıya çağrılır; ancak 60 gün içerisinde yapılacak bir Genel Kurul toplantısı olması durumunda hisse satışı veya devri yapılacak Genel Kurul toplantısının gündemine alınır. Hisse satışı veya devri esas sözleşme ve kanundaki istisnalar dışında Genel Kurul kararına müteakip Yönetim Kurulu kararına bağlanır.

BÖLÜM III
YÖNETİM KURULU
YÖNETİM KURULU ve SÜRESİ
Madde 9

Şirketin işleri ve idaresi Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde seçilecek en az 1 üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yürütülür. Yönetim Kurulu süresi 1 - 3 yıl arasıdır. İlk Yönetim Kurulu üyesi olarak 1 yıllığına aşağıdakiler seçilmiştir.

Başkan : TC………………. Kimlik No'lu , ………………………………………………………. adresinde ikamet eden, İPEK MERVE COŞKUN Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.

Başkan Vekili : TC……………… Kimlik No'lu , ……………………………………………. adresinde ikamet eden, SEVDA GÜNDOĞMUŞ Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.

(Değişik : Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 04.04.2019/9802 - Altındağ 8.Nt.01.04.2019/05212 - 12.03.2019 tarihli Genel Kurulu)

Türkiye Uyruklu 343******34 Kimlik No'lu , ANKARA / KEÇİÖREN adresinde ikamet eden, BETÜL DEMİROK Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.

(Değişik : Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 30.12.2021/10484 - Altındağ 8.Nt.29.12.2021/22434 - 21.12.2021 tarihli Genel Kurulu)

ŞİRKETİN İDARESİ VE TEMSİLİ
Madde 10

Şirket yönetim kurulu tarafından idare ve temsil olunur. Kanuni hükümler saklıdır. Yönetim Kurulu kararları oy çokluğu ile alınır. Şirketin Yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu'na aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların şirket unvanı altına konmuş ve şirketi temsile yetkili en az bir kişinin imzasını taşıması gereklidir. Yönetim kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür/koordinatör/temsilci olarak üçüncü kişilere devredebilir. Yönetim kurulu, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi, kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye devretmeye yetkilidir. Bu iç yönerge şirketin yönetimini düzenler; bunun için gerekli olan görevleri tanımlar, yerlerini gösterir, özellikle kimin kime bağlı ve bilgi sunmakla yükümlü olduğunu belirler. Yönetim kurulu, istem üzerine pay sahiplerini ve korunmaya değer menfaatlerini ikna edici bir biçimde ortaya koyan alacaklıları, bu iç yönerge hakkında, yazılı olarak bilgilendirir. Yönetim kurulu, temsile yetkili olmayan yönetim kurulu üyelerini veya şirkete hizmet akdi ile bağlı olanları sınırlı yetkiye sahip ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları olarak atayabilir. Bu şekilde atanacak olanların görev ve yetkileri, hazırlanacak iç yönergede açıkça belirlenir. Bu durumda iç yönergenin tescil ve ilanı zorunludur. İç yönerge ile ticari vekil ve diğer tacir yardımcıları atanamaz. Yetkilendirilen ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları da ticaret siciline tescil ve ilan edilir. Bu kişilerin, şirkete ve üçüncü kişilere verecekleri her tür zarardan dolayı yönetim kurulu müteselsilin sorumludur.

TEMSİLE YETKİLİ OLANLAR, TEMSİL ŞEKLİ VE GÖREV DAĞILIMI
Madde 11

Temsile Yetkili Olanlar ve Temsil Şekli:

21.12.2024 tarihine kadar Türkiye Uyruklu 343******34 Kimlik No'lu , ANKARA / KEÇİÖREN adresinde ikamet eden, BETÜL DEMİROK (Yönetim Kurulu Üyesi) Temsile Yetkili olarak seçilmiştir. Yetki Şekli: Münferiden Temsile Yetkilidir.

(Değişik : Türk Ticaret Sicil Gazetesi 04.04.2019/9802 - Altındağ 8.Nt.01.04.2019/05212 - 12.03.2019 tarihli Genel Kurulu)

(Değişik : Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 30.12.2021/10484 - Altındağ 8.Nt.29.12.2021/22434 - 21.12.2021 tarihli Genel Kurulu)


Görev Dağılımı:
30.12.2022 tarihine kadar BETÜL DEMİROK Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir.

(Değişik : Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 04.04.2019/9802 - Altındağ 8.Nt.01.04.2019/05212 - 12.03.2019 tarihli Genel Kurulu)

(Değişik : Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 30.12.2021/10484 - Altındağ 8.Nt.29.12.2021/22434 - 21.12.2021 tarihli Genel Kurulu)

 

YÖNETİME YENİDEN SEÇİLEBİLME
Madde 12

Görev süresi sona eren yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilebilirler. Tüzel kişiler ve şirket dışından kişi veya kişilerde yönetim kuruluna seçilebilirler. Ancak Türk Ticaret Kanunu hükümleri ve ilgili mevzuata aykırı eylemlerde bulunan veya şirket ana sözleşmesinin 10.maddesini yerine getirmeyen yönetim kurulu üyeleri seçildikleri dönemi takip eden dönem için yeniden seçilemezler. Yönetim Kurulunda her hangi bir sebepten üye eksilmesi olduğunda ilk Genel Kurula kadar  şirket esas sermayesinin en az % 40 (yüzde kırkı) ‘ını temsil eden çoğunluğun, Yönetim Kurulu’na yazılı olarak sunacağı Hissedarlar arasından veya dışarıdan bir kişiyi Yönetim Kuruluna atanır ve Yönetim Kurulu yeniden görev dağılımı yapar.

YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI
Madde 13

Yönetim Kurulu şirket işleri ve muameleleri lüzum gösterdikçe toplanır. Toplantı günleri ve gündem başkan veya başkan vekillerinden biri tarafından düzenlenir. Yönetim Kurulu başkan veya vekillerinden birinin çağrısı üzerine toplanır. Çağrı, gündemi de belirtilmek suretiyle toplantı tarihinden en az 7 ( yedi ) gün önce mektup, faks, elektronik posta veya cep telefonu mesajlarından en az biri ile yapılır ve üye sayısının yarısından bir fazlası ile toplanır. Toplantı günü yönetim kurulu kararı ile de tespit edilebilir. Acil durumlarda bu merasime riayet edilmez; bu durumda üye tam sayısı ile toplantı yapılması mecburidir. Yönetim Kurulu’nun, ihtiyaç halinde ve yılda en az 4 ( dört ) defa toplanması zorunludur.

ÜYELERİN HUZUR HAKKI ve ÜCRETİ:
Madde 14

Yönetim Kurulu üyelerine verilecek huzur hakkı miktarını ve ücreti Genel Kurul tayin ve tespit eder. Ancak Yönetim Kurulu üyeleri katıldıkları toplantılarda aylık en fazla 5 (beş) toplantı için huzur hakkı alabilirler. Alacakları huzur hakları toplantı başına net asgari ücretin 1 (bir) günlük karşılığından az olamaz. Ayrıca Genel Kurul kararı ile Yönetim Kurulu Başkanına ve Başkan Vekillerine ayrıca aylık huzur hakkı da verilebilir. Yönetim Kurulu Başkanının alacağı aylık huzur hakkı net asgari ücretin 1/10 (on da bir)’ i kadardır. Yönetim Kurulu Başkan Vekillerinin alacağı aylık huzur hakkı Yönetim Kurulu Başkanının 1/2 (iki de bir)‘si kadardır.

MÜDÜR ATANMASI
Madde 15:

Yönetim Kurulu ihtiyaç görmesi halinde şirketi temsile yetkili bir müdür veya müdürler atayabilir. Bu atamayı Hissedarlar arasından belirleyebilir veya şirket sermayesinin 1/4 (dörtte bir)’ünü temsil eden çoğunluğun, Yönetim Kurulu’na yazılı olarak sunacağı bir kişiyi de atayabilir. Bu husustaki uygulama Yönetim Kurulu’nun kararına bağlıdır.

KOORDİNATÖR DANIŞMAN ATANMASI
Madde16

Yönetim Kurulu ihtiyaç görmesi halinde şirketi iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla temsile yetkili bir koordinatör veya danışman atayabilir. Yönetim Kurulu kararında çalışma süresinin belirtilmesi şirketin mülkleri hakkındaki iş ve işlemler ile şirketin banka hesaplarından para çekme işlemleri haricindeki yetkisinin belirtilmesi esastır. Bu atamayı Hissedarlar arasından belirleyebilir veya şirket sermayesinin 1/4 (dörtte bir)’ünü temsil eden çoğunluğun, Yönetim Kurulu’na yazılı olarak sunacağı bir kişiyi de atayabilir. Bu husustaki uygulama Yönetim Kurulu’nun kararına bağlıdır.

TEMSİLCİ ATANMASI
Madde 17

Yönetim Kurulu ihtiyaç görmesi halinde Milli Eğitim Bakanlığının mevzuatlar çerçevesinde kurum (MEB yönetmeliğinde bahsi geçen) açma, kapatma, devir ve benzeri işlemleri yürütme yetkisine sahip olacak Milli Eğitim Bakanlığı’nın istediği şartlara haiz bir Kurucu Temsilcisi atayabilir. Bu atamayı Hissedarlar arasından belirleyebilir veya şirket sermayesinin 1/4 (dörtte bir)’ünü temsil eden çoğunluğun, Yönetim Kurulu’na yazılı olarak sunacağı bir kişiyi de atayabilir. Bu husustaki uygulama Yönetim Kurulu’nun kararına bağlıdır.

BÖLÜM IV
GENEL KURUL
Madde 18

Genel Kurullar, olağan ve olağanüstü toplanırlar.Olağan toplantı her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır; olağanüstü toplantı ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır.
Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, şirketin internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Bu çağrı, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere, toplantı tarihinden en az iki hafta önce yapılır. Pay defterinde yazılı pay sahipleriyle önceden şirkete pay senedi veya pay sahipliğini ispatlayıcı belge vererek adreslerini bildiren pay sahiplerine, toplantı günü ile gündem ve ilanın çıktığı veya çıkacağı gazeteler, iadeli taahhütlü mektupla bildirilir. Bu işlemler Yönetim Kurulunca yapılır.
Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Genel Kurulda oylar açık olarak ve el kaldırma suretiyle verilir. Ancak esas sermayenin 1/4 (dörtte bir) 'ü toplamına sahip olan ortakların yazılı talep etmeleri doğrultusunda gizli oyla başvurmak zorunludur. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir. Şirket genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanununun 409.maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.
Genel kurul, şirketin merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.

İLAN
Madde 19

Genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanlar da dahil olmak üzere Şirkete ait ilanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yapılır. Yönetim Kurulu kararlarına ilişkin duyuru ve bilgi niteliğindeki ilanlar şirketin internet sayfasından yapılabilir. Genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanların Türk Ticaret Kanunu'nun 414 üncü maddesi hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce yapılması zorunludur.

BÖLÜM V
YILLIK HESAPLAR
HESAP DÖNEMİ
Madde 20

Şirketin hesap yılı, Ocak ayının 1. gününden başlar ve Aralık ayının 31. günü sona erer. Fakat birinci hesap yılı, Şirketin kesin olarak kurulduğu tarihten itibaren başlar ve o senenin aralık ayının otuz birinci günü sona erer.

KARIN TESPİTİ VE DAĞITIMI
Madde 21

Şirketin net dönem karı şirketin genel masrafları ile muhtelif amortisman bedelleri gibi şirketçe ödenmesi veya ayrılması zorunlu olan miktar ve yapılmış her çeşit masrafların hesap yılı sonunda tespit edilen gelirlerden çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından;
A)Her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır. Bu ayrılan yedek akçe tutarı, ödenmiş sermayenin %20’sini aşamaz. Bu tutara ulaşıldıktan sonraki yıllarda ise, pay sahiplerine %5 kar payı dağıtıldıktan sonra kalan tutardan %10 daha kanuni yedek akçe ayrılır.
B)Kalandan itfa edilmemiş hisse senetlerinin bedelleri ödenen kısmına %10 oranında birinci temettü verilmesine yetecek miktarda çıkarılır.
C)Geri kalan kısmı genel kurulun tespit edeceği şekil ve surette dağıtılır.
D)Kurucular ve yönetim kurulu üyeleri ile memur ve hizmetlilere ayrılacak miktarlar, ikinci temettü hissesi olarak hissedarlara dağıtılması kararlaştırılan ve karar iştirak eden kuruluşlara dağıtılan para %10 kesilerek adi ihtiyat akçesine eklenir. TTK 521.madde gereğince bu şekilde ayrılmış adi ihtiyat akçesi şirketin zarar ettiği dönemlerde kamu kurumlarına olan ödemeleri için kullanılabilir. Ödenmiş sermayenin %20’sini aşan kısım (A) bendinde bahsi geçen kanuni yedek akçeye eklenir.

YEDEK AKÇE
Madde 22

Yedek akçelerin ayrılması hususunda Türk Ticaret Kanununun 519 ila 523. maddeleri hükümleri uygulanır. İhtiyat akçesi şirket sermayesinin %20 sine çıkıncaya kadar ayrılır. Bu miktarın azalması halinde yeniden ihtiyat akçesinin ayrılmasına devam olunur. Kanuni ve ihtiyari ihtiyat akçeleriyle kanun ve bu sözleşme hükümlerine göre ayrılması gereken miktar safi kardan ayrılmadıkça hissedarlara kar dağıtılmaz.

KANUNİ HÜKÜMLER
Madde 23

Bu esas sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.